Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2015
8, 9 και 10 Μαΐου
Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Βραβεία, οι νικητές

 

Τα βραβεία συσκευασίας απέσπασαν:

Προϊόντα σε στερεά μορφή
Χρυσό Βραβείο από κοινού:
Α) Εταιρεία: Sparoza
Προϊόν: The Shaman Tea(Μαύρο τσάι με μπαχαρικά)
Β) Εταιρεία: Sparoza
Προϊόν: 15 βότανα και μπαχαρικά της Μεσογείου με ανθό αλατιού
Αργυρό βραβείο:
Εταιρεία: Ρίζες Ελληνικά Delicatessen
Προϊόν: σειρές προϊόντων Αλείμματα 100% Φρούτων και Αλείμματα Πιπεριάς Φλωρίνης
Έπαινος:
Εταιρεία: Αφοί Κασσάκη
Προϊόν: «Καπρικό από το Γαλατά», και «Απάκι Κρητικό Παραδοσιακό»

Προϊόντα σε υγρή μορφή
Χρυσό βραβείο:
Εταιρεία: ΕΛΙΞΗ Α.Ε.
Προϊόν: Delphi Beer
Αργυρό Βραβείο από κοινού:
Α)Εταιρεία: Siris MicroBrewery
Προϊόν: σειρά ζύθων Voreia
Β) Εταιρεία: Οινοποιία -Αποσταγµατοποιία Τσιλιλή
Προϊόν: σειρά κρασιών Bianconero
Έπαινος:
Εταιρεία: Ποτοποιία ΑVANTES
Προϊόν: 100% Ούζο

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Συσκευασίας:

Στέλιος Πενταρβάνης

Στο τρίτο έτος των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός έκανε στροφή για να φοιτήσει εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική και διακόσμηση) στη σχολή Δοξιάδη. Έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος έκδοσης και ειδικός συνεργάτης με το Βήμα Deco, Maison Decoration, Madame Figaro Maison αλλά και με το online περιοδικό για το σύγχρονο design DELOOD. Έχει συνεργαστεί ως Creative Director με την ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ (Αθηνόραμα, Ευ, Alpha Guide) για δεκαπέντε συναπτά έτη. Πελάτες του σε επίπεδο δημιουργικής επικοινωνίας έχουν υπάρξει οι: Tsimaras Art Hotels, Lakis Gavalas, Βιργινία Βεντουράκη, CAIR μεταξύ άλλων. Αυτή τη στιγμή εκτός από το δημιουργικό του γραφείο SPEN CREATIVE SERVICES, προωθεί νέους εικαστικούς και designer μέσω της γκαλερί/art shop «PLANET SPEN» που έχει ανοίξει στο Παγκράτι και αρθρογραφεί για το σύγχρονο design σε διάφορα έντυπα.

Τζανέτος Πετροπουλέας

Ο Τζανέτος Πετροπουλέας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Αποφοίτησε το 1975 από το Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, υφάσματος και σκηνογραφίας.Έχει παρακολουθήσει σχολή Διαφήμισης.Εργάστηκε για την τηλεόραση, το σκηνογραφικό τμήμα του Εθνικού Θεάτρου και σε διαφημιστικές εταιρείες ως art director. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας, σε Πολιτικά κόμματα, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανελλαδικούς Συνδικαλιστικούς φορείς και Συλλόγους.Έχει διδάξει Επικοινωνία, Διαφήμιση και Γραφιστική.Το 1995 αποχώρησε από τη Διαφημιστική εταιρεία που είχε ιδρύσει και δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για τη διετία 2014-2016.

Δημήτρης Φακίνος

Ο Δημήτρης Φακίνος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και συνέχισε με Master στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων στο University of Strathclyde της Γλασκώβης.Το 1998 εξέδωσε για πρώτη φορά το περιοδικό +DESIGN (αρχικά με το όνομα ΔD), το οποίο αποτελεί έκτοτε ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τη δημιουργική κοινότητα στην Ελλάδα, είτε στην έντυπη είτε στην ψηφιακή του εκδοχή.Πέραν του καθαρά εκδοτικού κομματιού, έχει στο ενεργητικό του μια σειρά από πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων τη δημιουργία: των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), όπου συγκεντρώνεται, καταγράφεται και επιβραβεύεται η ελληνική παραγωγή της οπτικής επικοινωνίας (από το 2002) του ετήσιου συνεδρίου Πανόραμα Design (2004-2013) και DesignAthens (2014) των European Design Awards, μια διοργάνωσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με 16 περιοδικά από ολόκληρη την Ευρώπη (από το 2007), καιτου κύκλου εκδηλώσεων Design υπό Στέγη, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και αφορά σε σειρά εκδηλώσεων σχετικών με διαφορετικούς τομείς του design (από το 2011).

 

Τα βραβεία καινοτομίας απέσπασαν:

Προϊόντα σε στερεά μορφή
Χρυσό Βραβείο
Εταιρεία: Kea Acorn Cookie & Oil
Προϊόν: Acorn cookies
Αργυρό βραβείο από κοινού:
Α)Εταιρεία: Φάρμα Τρομπέτας
Προϊόν: Λουκάνικο Κουνελιού κλασσικό
Β) Γιαμ - Εργαστήριο Γεύσης
Προϊόν: Κέτσαπ Πράσινες Ντομάτες
Έπαινος από κοινού:
Α)Εταιρεία: Troo Foods
Προϊόν: Troo Food Kale Chips
Β)Εταιρεία: Melira
Προϊόν: Μέλι με Γύρη και Βασιλικό Πολτό

Προϊόντα σε υγρή μορφή
Χρυσό βραβείο:
Εταιρεία: Volkan Santorini Beer
Προϊόν: Volkan Grey
Αργυρό Βραβείο:
Εταιρεία: Ποτοποιία ΑVANTES
Προϊόν: «Χειμωνανθός»(λικέρ με 12 αρωματικά βότανα, φλούδες πορτοκαλιού κα μέλι).
Έπαινος
Εταιρεία: Litinas Aloe
Προϊόν: Βιολογικο Πόσιμο Gel Aloe Vera

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Καινοτομίας:

Δημήτρης Αντωνόπουλος(κριτικός γεύσης/Αθηνόραμα)

Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης(λειτουργικός διευθυντής ξενοδοχείων Grecotel)

Διονύσης Κούκης(διευθυντής οργάνωσης «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσης», κριτικός γεύσης/Αθηνόραμα)