Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.
140 ποιοτικοί Έλληνες παραγωγοί και τα προϊόντα τους.
Γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής και μία μεγάλη ποικιλία αλμυρών και γλυκών γεύσεων.
Μουσικές εκδηλώσεις, happenings, αλλά και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.
Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι
8,9 και 10 Μαΐου 2015.
17:00 | Κλασσικοί Μεζέδες Για Ούζο-Τσίπουρο, «Αλλιώς» |
19:30 | Μπαρόκ Σαντορίνη Κυκλάδες Τιμώμενη Περιοχή |
17:00 | Μάθε τις Λευκές Εμβληματικές ποικιλίες |
19:15 | Κάθετη γευσιγνωσία του θρυλικού Grande Reserve Boutari |
17:00 | Τα πιο έξυπνα κόλπα για Πρωτάρηδες της μαγειρικής |
19:30 | Παστέλια, Μελεκούνια και σία |
12:00 | «Βρώμικο» γκουρμέ! |
14:00 | Χωριάτικη Σαλάτα Low-Tech & High-Tech |
17:00 | Πίτσα αλα Γκρεκ |
19:30 | Μαυλιστικές Μους Σοκολάτας |
Live cooking με σεφ από τις Κυκλάδες, δημιουργικές προτάσεις με προϊόντα της Κοζάνης από τον σεφ Μιχάλη Καλαβρινό, Το μέλι στη μαγειρική με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη αλλά και πως να φτιάξεις το δικό σου blog με εισηγητές τους πιο γνωστούς Έλληνες food bloggers.
Aegean Cuisine: Live cooking με 6 σεφ από τις Κυκλάδες
Mία ιδιαίτερη επίδειξη κυκλαδίτικης μαγειρικής μαεστρίας με έξι σεφ του δικτύου Aegean Cuisine οι οποίοι θα μαγειρέψουν ταυτοχρόνως δημιουργικές συνταγές με προϊόντα από τα νησιά των Κυκλάδων. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη. Σάββατο 9/5, 4 μ.μ.
Δημιουργικές προτάσεις με προϊόντα της Κοζάνης από τον σεφ Μιχάλη Καλαβρινό
Ένας από τους πολύ καλούς σεφ που γνωρίσαμε στο Master Chef μαγειρεύει νεο-παραδοσιακές σπεσιαλιτέ με τα προϊόντα της πατρίδας του. Σάββατο 9/5, 6.30 μ.μ.
Melira: Το μέλι στη μαγειρική με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη
Θα μαγειρευτούν: βουβαλινό τυρί πανέ με σουσάμι και μέλι γλυκάνισου, πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσινγκ από γκρέιπφρουτ, μέλι λεμονιάς και γύρη καστανιάς και στήθος καπνιστής πέρδικας γκλασαρισμένο με μέλι καστανιάς. Κυριακή 10/5, 4 μ.μ.
Φτιάξε το δικό σου food blog
Γνωστοί food bloggers θα παρουσιάσουν την ιστορία, τις τεχνικές, τις τάσεις και τους τρόπους προώθησης μέσω των social media μιας από τις πιο δημοφιλείς μορφές διαδικτυακής γευστικής παρέμβασης. Κυριακή 10/5, 5.30 μ.μ.
Το «αθηνόραμα» ευχαριστεί θερμά για τη ζωηρή τους υποστήριξη και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις – Άνοιξη 2015» τους: Διονύση Αλέρτα, Γιάννη Αποστολάκη, Άρη Βεζενέ, Γιάννη Βογιατζή, Γιώργο Γαλή, Σωτήρη Γεωργίου, Νανά Δαρειώτη, Βαγγέλη Δρίσκα, Στέφανο Δωματιώτη, Ολιβιέ Καμπανιά, Μαρία Κατσούλη, Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Νίκο Μακρυμίχαλο, Λάζαρο Μαλτέζο, Ηλία Μαμαλάκη, Γιάννη Μπαξεβάνη, Έκτορα Μποτρίνι, Ντίνα Νικολάου, Θοδωρή Παπανικολάου, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Νίκο Πουλιάση, Νίκο Ρούσσο, Ηλία Στεργιόπουλο, Γιάννη Ταλούμη, Αργύρη Τσακίρη Κώστα Τσίγκα, τους Bloggers: Ιωάννα Δημοπούλου, Ελένη Βονισάκου, Εβίνα Καπιτζόγλου, Εύα Μονοχάρη, Μαριλού Παντάκη, Γωγώ Παπαδιονυσίου, Έλενα Σμπώκου, Άρτεμις Τσίπη, Μαριλίτα Χατζηβασιλείου, το «Cookery Club» και φυσικά τους μαθητές και τους καθηγητές της σχολής «Chef d’Oeuvre». Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και τη συμμετοχή του το «Δειπνοσοφιστήριον Catering».