Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!

5, 6 & 7 Μαΐου - Τεχνόπολη, Γκάζι

Γευστικές Εκδηλώσεις

Μαγειρέματα, διάσημοι σεφ, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις προϊόντων και πολλά άλλα events

Από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα, τον πλούτο των γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη ξεχωριστή ταυτότητά τους. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και των επαγγελματιών της γεύσης στις ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από το Αθηνόραμα σε άλλα Φεστιβάλ, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χαρά και το μοίρασμα της γνώσης και της απόλαυσης και καταξιώνει τις παράλληλες αυτές εκδηλώσεις ως σημαντικό πολιτισμικό γεγονός.

Και φέτος οι γευστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, όπου θα στηθεί μία ανοιχτή κουζίνα, και θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες χωρίς επιπλέον χρέωση.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Χώρος Εκδηλώσεων 1

Θυμάστε εκείνη την ατζέντα-ημερολόγιο που αγοράσατε γεμάτοι περηφάνια στην αρχή της χρονιάς; Ξεσκονίστε τη και αρχίστε τα γευστικά ραντεβού!

Τρεις μέρες έχουμε στη διάθεσή μας και σας φτιάξαμε ένα πρόγραμμα... σκέτη νοστιμιά.

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει και ο ειδικός των coctails, Παύλος Λούλης είναι εκεί. Παρασκευή στις 17.00, παραδίδει την "βίβλο" των «Κοκτέιλ στο σπίτι από το Α ως το Ω» και μας κάνει τα πιο γρήγορα...shaker. Ευκαιρία να γίνετε οι καλύτεροι mixologists της αυλής σας!

Στις 19.30 ακριβώς, μαζί με το σούρουπο, την αυλαία ανοίγει ο Jean Louis Capsalas. Θα μας μάθει να φτιάχνουμε «Κρύες καλοκαιρινές σούπες» με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο και όχι μόνο και φυσικά δεν θα φύγει κανείς, χωρίς να δοκιμάσει!

Με την ανάλαφρη αυτή αίσθηση θα έρθετε πάλι να μας βρείτε το Σάββατο στις 12.00 όπου θα γίνει η εξής αποκάλυψη: ο Γιάννης Γιαννίτσας μας διδάσκει τα πάντα για το μοσχάρι. Γιατί δεν μαλακώνει, πως αποφεύγουμε την αίσθηση των ινών αλλά και τις σωστές τεχνικές για κάθε ψήσιμο. Ακονίστε τα μαχαίρια σας και φέρτε τις απορίες σας να τις… ξεκοκαλίσουμε όλες.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά από ένα καλό κρέας σειρά έχει το σωστό κρασί. Γι αυτό κι εμείς σας φέρνουμε στις 14.30 μια απ’ τους δικούς μας specialist, τη Χρυσούλα Κυριακοπούλου, να σας θυμίσει και να σας βάλει να δοκιμάσετε τις «Τέσσερις ελληνικές ποικιλίες κρασιού πρεσβευτές» του τόπου αυτού (extra tip: ρωτήστε για το ιδανικό pairing κρασιού και μοσχαριού – θα είστε ακόμα πιο «ψαγμένοι»).

Εκείνος τώρα ο οποίος θα μας «ανασηκώσει» ευχάριστα από τη μεσημεριανή ησυχία δεν είναι άλλος από τον Νικολά Ραδίση. Στις 17.00 μας γνωρίζει τα «4 είδη μπίρας», για να κινήστε στον… αφρό με γνώση και στυλ.

Και για το Σαββατιάτικο απόγευμα θα έρθει να σας συναντήσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Το ραντεβού με τον σεφ είναι για τις 19.30 και ετοιμαστείτε γιατί η τηλεμεταφορά Τεχνόπολη – Ελληνικό πέλαγος θα γίνει με όπλο τα «Καλοκαιρινά Μαγειρέματα με ψάρι» .

Κάπως έτσι, «ξημερώνει, ξημερώνει Κυριακή» και την Κυριακή στις 12.00 ο Άγγελος Ναουμίδης φέρνει σε εσάς λίγο από τον τόπο του. Σκαρφίζεται «Μαγειρικές εμπνευσμένες από τη Λίμνη της Βεγορίτιδας» κι ανοίγει νέες διεξόδους στη μαγειρική σας φαντασία.

Στις 14.30 έρχεται ο Γιάννης Καρβέλας για έναν gourmet επαναπροσδιορισμό στα βασικά με «Γευσιγνωσία Λαδιού».

Στις 17.00 ο χρυσοσκουφάτος Έκτωρ Μποτρίνι φέρνει το έντονο ταμπεραμέντο του και το εντάσσει μέσα στις συνταγές που θα φτιάξει γι εσάς σε μια «Εισαγωγή στην Κουζίνα του Ιονίου», που τόσο λατρεύει.

Με τέτοιες δόλιες μαγειρικές τακτικές δεν σας αφήσουμε να «κάνετε ρούπι» μιας και στις 19.30 έρχεται ο Αθηναγόρας Κωστάκος να στολίσει με χρυσοσκονάτη γεύση πιάτα από «Αχνιστά θαλασσινά με διάφορα Toppings», μαγειρεύοντας αποκλειστικά πάνω στην μοναδική Πολυεστία Ελ Γκρέκο®.

Φέρτε μαζί σας σημειωματάρια, συγγενείς και φίλους και μαθητεύστε για τρεις ανοιξιάτικες ημέρες δίπλα στους ειδικούς γεύσεων και αρωμάτων.


Χώρος Εκδηλώσεων 2

Η ώρα 18.00 και μόλις έχει αρχίσει η μεγάλη γιορτή. Μικροί και μεγάλοι, με προτεραιότητα στους μικρούς, ανακαλύπτουν το μυστικό μονοπάτι της γεύσης και φτάνουν στο Χώρο Εκδηλώσεων 2.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ενώνει τις δύο μεγάλες του αγάπες και παρουσιάζει την Παρασκευή το "Μικροί Μάγειρες" ​από τις 18.00 ​μέχρι και τις 20.30.

Είστε πρωινοί τύποι; Είχατε φροντιστήριο ή τένις το απόγευμα της Παρασκευής και δεν προλάβατε;

Εμείς είμαστε εδώ και φέρνουμε μαζί μας για δεύτερη φορά τον Γιάννη Μπαξεβάνη για μαγειρικές με διάρκεια. Το σεμινάριο του "Μικροί Μάγειρες" έρχεται το Σάββατο το πρωί ​από τις​ 12.00 ​μέχρι τις 16.30!

Μαζί με τη δύση του ηλίου έρχεται και η μαγική μαγειρική με τις "Μαγι(ρει)κές δημιουργίες από το Δήμο Μεσσήνης" και τον Μιχάλη Αγγελόπουλο στις 18.00 το Σάββατο το απόγευμα.

Και ήρθε η τελευταία μέρα και μαζί της φέρνει όλη τη γλύκα με το "Όλα για το μέλι" από το Δημήτρη Χρόνη την Κυριακή στις 12.00.

Το μεσημέρι φέρτε μαζί σας τα πιο μεγάλα σας πιρούνια μιας και ο Φώτης Παρασκευαϊδης θα ανακατέψει για εμάς (εννοείται ότι κι εμείς θα δοκιμάσουμε, δεν υπάρχουν διακρίσεις στη γεύση) «Το μεγαλύτερο τηγάνι». Πένες αλά κρεμ με μανιτάρια, σβησμένες με άγριο σκόρδο Γρεβενών θα "βγάλει το τσουκάλι" και θα φτάσουν για όλους!

Η αυλαία κλείνει φυσικά με ένα καλό καφέ. Στις 18.00, ο βραβευμένος Στάθης Κορέμιας μας εισάγει στην "Παρουσίαση τρόπων παρασκευής καφέ φίλτρου στο σπίτι και γευστική δοκιμή καφέδων από την Taf".

Τα τραπέζια στρώθηκαν και η μέρα τα έχει όλα: γλυκό, αλμυρό και καφέ για την καλύτερη συντροφιά του τριημέρου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ανάμεσα σε κουτάλες και τηγάνια!


 

Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100