Από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα, τον πλούτο των γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη ξεχωριστή ταυτότητά τους. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και των επαγγελματιών της γεύσης στις ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από το Αθηνόραμα σε άλλα Φεστιβάλ, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χαρά και το μοίρασμα της γνώσης και της απόλαυσης και καταξιώνει τις παράλληλες αυτές εκδηλώσεις ως σημαντικό πολιτισμικό γεγονός.
Φέτος, οι γευστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, όπου θα στηθεί μία ανοιχτή κουζίνα, και θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες χωρίς επιπλέον χρέωση.
Το αυγό είναι τάση…και το ρεύμα του συνεχώς δυναμώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι δηλώνει παρόν σε κάθε μενού και γευστική κουζίνα, σημειώνοντας επιτυχίες. Για να θριαμβεύσει και στη δική μας ο Ολιβιέ Καμπανά, θα μας δείξει όλους τους ιντριγκαδόρικους τρόπους μαγειρικής του, από Βenedict, μέχρι Cheval.
Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική μάχη; Οι αντίπαλοι είναι σκληροί με πολλές οργανοληπτικές ικανότητες. Δυο από τις πιο διάσημες ελληνικές ποικιλίες έχουν γευστικό πόλεμο. Το ερυθρό Αγιωργίτικο vs το λευκό Aσύρτικο διεκδικούν τα ίδια γαστρονομικά ταίρια. Ο αγώνας θα γίνει γουλιά-γουλιά και τον νικητή θα τον βγάλουμε εμείς!
Μάθε να ξεχωρίζεις, να φτιάχνεις και να απολαμβάνεις στο σπίτι σου καφέ ανώτερης ποιότητας . Πώς ξεχωρίζουμε στην COFFEEDENCE τους Specialty coffees, γιατί η σωστή σχέση τιμής – ποιότητας παίζει ρόλο, ποιες και πόσες ποικιλίες υπάρχουν, τι είναι οι μονοποικιλιακοί καφέδες και οι καφέδες μοναδικής προέλευσης , πού παράγεται ο καφές, πόσο ρόλο παίζει το κλίμα στην ποιότητά του και ποιοι οι πιο σωστοί τρόποι να τους φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Παρασκευαστικές μέθοδοι και έξυπνα tips από τον Coffee Specialist και head roaster της COFFEEDENCE Specialty House Στάθη Παναγουλάκο! Θα υπάρχει στο τέλος και διάλογος με όσους έχουν πρακτικές ερωτήσεις!
Δύο αγαπημένα σε εμάς τους Έλληνες καλοκαιρινά θέματα. Ή μάλλον λατρεμένες γεύσεις! Αυτή του εκλεκτού καφέ ανώτερης ποιότητας που αποτελεί πλέον την απόλυτη τάση στον χώρο της καφεστίασης, είτε σε κρύο (Specialty freddo espresso & Cappuccino) είτε στο κλασσικό espressακι μας και αυτή του ποιοτικού αγνού χειροποίητου παγωτού βγαλμένο από τα καλοκαιρινά απογεύματα των παιδικών μας χρόνων. Πως όμως αυτά τα δύο εάν τα συνδυάσουμε ιδανικά, με όρους γευσιγνωσίας, μπορούμε να τα απολαύσουμε στο μέγιστο ! Πώς και πού η παράδοση και ποιότητα των παγωτών της οικογένειας Βάρσου, συναντά την τεχνογνωσία και καινοτομία των Specialty coffees COFFEEDENCE ? Ας μάθουμε να απολαμβάνουμε με τις συμβουλές των ειδικών γεύσης και καφέ της COFFEEDENCE. Ελάτε να δοκιμάσετε, και βαθμολογήστε μας εσείς!
Μέσα στο καλοκαιράκι ποιος δεν θέλει ένα απόγευμα να απολαύσει με την παρέα του ένα δροσερό, ξεχωριστό, τονωτικό cocktail με εκλεκτά ελληνικά ποτά από την ROOTS και specialty coffees από την COFFEEDENCE. Κάτι που και εσείς εύκολα θα μπορέσετε να φτιάξετε εφόσον παρακολουθήσετε αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο από τον έμπειρο bartender...και τον κορυφαίο barista trainer Nikos Kalafatis της COFFEEDENCE. Ταυτόχρονα θα μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα coctails και να βαθμολογήσετε το καλυτερο: 1) Kanela & tonic, 2) Specialty Ethiopian espresso & martini twist και 3) Chios coffee με μαστιχα καφε cold brew Costa Rica
Βάζουμε φαντασία και μαζί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μπαίνουμε στον πολύχρωμο κόσμο των Cake Pops. Τα μικρά κεκάκια, που στηρίζονται σε καλαμάκια, είναι trendy, είναι happy και πάνω από όλα είναι πολύ νόστιμα και παιχνιδιάρικα. Ελάτε να τα φτιάξουμε μαζί και να παίξουμε με διαφορετικά σχέδια και γεύσεις αλμυρές και γλυκές.
Ο Expert Παναγιώτης Καναβέτας, μας μυεί στον κόσμο των cocktails ξεκινώντας από τα βασικά. Εκπαιδευόμαστε στις μεζούρες μαθαίνουμε να παίζουμε το shaker στα δάχτυλα, « χτυπάμε» τις πιο κλασικές συνταγές και γινόμαστε περιζήτητοι στις παρέες.
Lager, weiss, pilsner, ipa, όλες τους είναι καλές…θέλουν όμως τον τρόπο τους για να τις απολαύσουμε. Ο Νικολά Ραδίσης καθαρίζει το αφρώδες τοπίο της μπίρας, μας συστήνει τις διαφορετικές κατηγορίες και καθώς τις δοκιμάζουμε, προσθέτει τα γευστικά ντουέτα, που θα ανεβάσουν τις καλοκαιρινές μας συνήθειες.
Τα αυτοσχέδια party είναι στα πάνω τους το καλοκαίρι. Για να είμαστε προετοιμασμένοι ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, μας μαθαίνει συνταγές που κάνουν μεγάλο σουξέ αυτή την περίοδο και κάνουν focus σε χαμηλότερο αλκοόλ, αλλά είναι φουλ σε αρώματα και παιχνιδιάρικη γεύση
Οι λιλιπούτειοι σεφ θα πάρουν κουτάλες και θα μαγειρέψουν μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν ένα μοναδικό γευστικό χάπενινγκ με τον αγαπημένο και δημοφιλή σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του που απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο να «παίζει» μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας με τους μικρούς του φίλους.
Το θέμα μας είναι η Pizza…και μπορούμε και εμείς να την φτιάχνουμε σαν επαγγελματίες, ακολουθώντας τα tips του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, από το MyPizzaProject. Το ζυμάρι, οι συνδυασμοί των υλικών, όλα έχουν τα μυστικά τους και εμείς πλέον θα τα παίζουμε στα δάχτυλα.
Όποιος αγαπάει την τρούφα δεν πρέπει να χάσει το Cooking Show του Χρήστου Πλεσιώτη. Ο Χρήστος Πλεσιώτης έχει μαθητεύσει σε μια καινοτόμο τεχνική μαγειρέματος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο τηγάνι με κύριο υλικό τα μακαρόνια και οδηγό παραδοσιακές ιταλικές συνταγές των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας. Τώρα η διαδικασία μαγειρικής δεν γίνεται εν κρυπτώ σε μια κουζίνα αλλά σε κοινή θέα. Όλοι παρακολουθούν την τελετουργία, μυρίζουν τα αρώματα και θαυμάζουν την τεχνική. Στο Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις θα παρουσιαστεί μπροστά στους επισκέπτες η συγκεκριμένη τεχνική προσφέροντας μία γευστική μακαρονάδα με τρούφα από την Troufaplus. Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία και να γευτούν το εξαιρετικό αυτό πιάτο συνοδευόμενο από ένα μοναδικό θέαμα.
Ένα ωραίο ανοιξιάτικο πρωινό επισκέφτηκε την Coffeedence ένας φίλος και πελάτης σε ένα coffee shop και τους είπε πως η μεσαία του κορούλα ετών 5, ένα από τα 4 υπέροχα παιδάκια του, του ζήταγε επίμονα να μας επισκεφτούν για να φτιάξουμε την «μυθική» όπως την περιέγραψε σοκολάτα ρόφημα. Αλλά είχε και μια πολύ ξεχωριστή ιδέα! Να την παρασκευάσουν από τη αρχή εώς το τέλος μαζί της μέσα στο coffee bar. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα αυτού του παιδικού εργαστήριου ζεστής και κρύας σοκολάτας με τα παιδιά. Ως περιγραφή οι γαστρονόμοι θα έλεγαν "Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν να φτιάχνουν μόνοι τους Σοκολάτα ρόφημα & Κρύα σοκολάτα στο σπίτι". Η Coffeedence λέει « ας αφήσουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν παίζοντας και εμείς ας μάθουμε για τη τέχνη της ζωής από την ανεμελιά τους».
Μέσα στο καλοκαιράκι ποιος δεν θέλει ένα απόγευμα να απολαύσει με την παρέα του ένα δροσερό, ξεχωριστό, τονωτικό cocktail με εκλεκτά ελληνικά ποτά από την ROOTS και specialty coffees από την COFFEEDENCE. Κάτι που και εσείς εύκολα θα μπορέσετε να φτιάξετε εφόσον παρακολουθήσετε αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο από τον έμπειρο bartender...και τον κορυφαίο barista trainer Nikos Kalafatis της COFFEEDENCE. Ταυτόχρονα θα μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα coctails και να βαθμολογήσετε το καλυτερο: 1) Kanela & tonic, 2) Specialty Ethiopian espresso & martini twist και 3) Chios coffee με μαστιχα καφε cold brew Costa Rica
Σας αρέσει η συνεχώς ανερχόμενη μόδα με το ωμό ψάρι; Μετά το σεμινάριο με τον ειδικό Τόνυ Βρατσάνο, από το Matsuhisa, θα ξέρετε πώς να το κάνετε μόνοι σας! Δείτε και μετά ακολουθείστε τις συμβουλές τους γνωστού σεφ και στήστε το πιο ιδανικό Asian σκηνικό με σεβίτσε, καρπάτσιο και σασίμι. τις συμβουλές τους γνωστού σεφ και στήστε το πιο ιδανικό assian σκηνικό με σεβίτσε, καρπάτσιο και σασίμι.
Όσα και αν ξέρεις για το σπιτικό παγωτό, θέλεις να μάθεις περισσότερα. Ειδικά όταν σε καθοδηγεί ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης από τη Μ. Βρεταννία και έχει συνταγές με αρκετές δόσεις απροσδόκητου, όπως το σορμπέ σταφύλι με βασιλικό και η γρανίτα κακάο με θυμάρι.
Δεν υπάρχει πιο αβανταδόρικο πιάτο από τα πάστα. Τι να κάνουμε είμαστε μακαρονάδες. Αυτό όμως που τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές είναι οι σάλτσες. Oι σάλτσες δίνουν τη τελευταία πινελιά, το στυλ και το tauch της νοστιμιάς. Για να μπούμε στο νόημα ο Αθηναγόρας Κωστάκος μας κάνει experts σε ένα ταξίδι, από τις πιο κλασικές μέχρι τις πιο ιδιαίτερες .
Αυτό το καλοκαίρι θα τα κάνουμε…σούπα και θα έχουμε την καλύτερη βοήθεια από τον Jean Louis Capsala. Οι κρύες σούπες είναι must για τους ζεστούς μήνες, μας φρεσκάρουν και είναι ιδανικές για κάθε δείπνο. Ο Jean μοιράζεται μαζί μας τέσσερις πρωτότυπες συνταγές plus μια γλυκιά με βάση το πεπόνι.
Το επιμελητήριο των Κυκλάδων θα παρουσιάσει το βιβλίο αναφοράς για τις γεύσεις των αγαπημένων μας νησιών, με τίτλο «Του Άνεμου και της Αρμύρας» των Δαρειώτη, Τσιχλάκη, Ανδρουλιδάκη, που εκδόθηκε πρόσφατα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκ των συγγραφέων η κ. Θάλεια Τσιχλάκη, κι επίσης ο συγγραφέας Δημήτρης Ρουσσουνέλος και ο δημοσιογράφος Τάσος Μητσελής.
Θα σαλπάρουμε για Κυκλάδες μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές που θα μας παρουσιάσει το Aegean Cuisine, Επιμελητήριο Κυκλάδων και μυρίζουν θάλασσα, νησιά και καλοκαίρι. Παρουσιάζει η Νανά Δαρειώτη και μαγειρεύουν οι σεφ Δημήτρης Γιγίνης, Βασίλης Παπικινός, Δημήτρης Πλυτάς και Στέφανος Στεφανίδης.
Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:
210 74 50 100