Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!

10, 11 & 12 Ιουνίου - Τεχνόπολη, Γκάζι

Φαγητό και Ποτό

Το φετινό "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις, θα στήσει γύρω από την εμβληματική καμινάδα της Τεχνόπολης –και όχι μόνο- μία γιορτή με ψαγμένο street food που αποτελεί από μόνο του λόγο για να έρθει κανείς στο Φεστιβάλ των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών.

Το καταξιωμένο «Δειπνοσοφιστήριον» με επικεφαλής τον γνωστό σεφ Jean Louis Capsalas επιμελείται το πρωτότυπο και άκρως καλοκαιρινό μενού που θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες και θα ερεθίσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους: τρεις πεντανόστιμες κρύες σούπες, τα φημισμένα Κασσιώτικα ντολμαδάκια, σολομός που θα ψήνεται μπροστά στα μάτια μας σε ανοιχτές φλόγες, πανσέτα γεμιστή σε ρολό αλλά και Maki Rolls, με την επιμέλεια του Ιάπωνα chef Yoshimoto Nagayama.

Το Coffeedence Specialty House θα στήσει ένα πανέμορφο café που θα γίνει στέκι για όλους τους επισκέπτες, ενώ ένα παγωτό κάνει την αποκλειστική του εμφάνιση στο Φεστιβάλ με μία μοναδική γεύση που δε θα βρείτε αλλού.

Τέλος, απολαύστε τους μοναδικούς «Lukuμάδες» που κάνουν θραύση σε κάθε τους εμφάνιση.


 

Δειπνοσοφιστήριον

Εστιάζοντας στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών, την αυθεντικότητα και την υψηλή αξιοπιστία, το Δειπνοσοφιστήριον Catering θεωρείται πλέον συνώνυμο της εμπνευσμένης κουζίνας, εξασφαλίζοντας ανώτερες γαστριμαργικές εμπειρίες για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Από το 1996, τo Δειπνοσοφιστήριον Catering θέτει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία. Τα φίνα υλικά, επιλεγμένα από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, σμίγουν με το υψηλό αισθητικό κριτήριο & την πρωτοποριακή τεχνογνωσία, συνθέτοντας εμπνευσμένη κουζίνα υψηλών προδιαγραφών.

Με φιλοσοφία που εστιάζει στην ποιότητα, την αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, το Δειπνοσοφιστήριον Catering χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης στο χώρο της εστίασης & την διοργάνωση εκδηλώσεων με διαχρονικές συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα.

ΤοΔειπνοσοφιστήριον Catering διαχειρίζεται τα Café-Restaurants του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ενώ φέρει και το προνόμιο της αποκλειστικής διοργάνωσης κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων σε υψηλών προδιαγραφών χώρους των μουσείων.

Επίσης είναι ο αποκλειστικός και μόνιμος διοργανωτής εκδηλώσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή, φροντίζοντας παράλληλα την σίτιση με την λειτουργία 2 εστιατορίων στο Deree & στο Pierce.

Μάτσα 17, Κάτω Κηφισιά, 210 6206155, www.dipnosofistirion.gr, [email protected], facebook.com/dipnosofistirion

 

Jean Louis Capsalas

Ο Jean Louis Capsalas είναι ο executive chef του Δειπνοσοφιστήριον Catering και ένας εκ των δημιουργών που έχουν ορίσει τη σύγχρονη γαστρονομία στη χώρα μας. Ξεκίνησε από τη Λυών, σε εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια στον περίφημο οδηγό Michelin.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια ως επικεφαλής σεφ σε gourmet εστιατόρια των Βορείων Προαστίων και του κέντρου της Αθήνας.

Παράλληλα, έχει να επιδείξει σπουδαία και πολύχρονη καριέρα σε εταιρείες επισιτισμού και φημισμένους χώρους εστίασης στην παραλιακή ζώνη, ενώ για περισσότερα από 10 χρόνια διδάσκει στη Σχολή Μαγειρικής CHEF D' OEUVRE.

Στο δυναμικό του Δειπνοσοφιστήριον Catering έχει ενταχθεί από τις αρχές του 2013. Η μαγειρική του συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο και φέρει επιρροές τόσο από τη Γαλλία, την πατρίδα του, όσο και από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο ευρύτερα. Τα πιάτα του άλλοτε έχουν τη λάμψη του κοσμοπολιτισμού και άλλοτε την απλότητα της ελληνικής παράδοσης. Προσιτός και γεμάτος θετική ενέργεια, αφουγκράζεται τις επιθυμίες του πελάτη και τις μετουσιώνει σε συναρπαστικές γευστικές δημιουργίες.

 

Δυνατό coffee break στο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί στο φετινό φεστιβάλ ο καφές. Η ελληνική εταιρία speciality καφέ, Coffeedence έχει πιάσει δυο πόστα στη Τεχνόπολη : καβουρδίζει καφέ από μοναδικές φάρμες και από υπέροχα χαρμάνια, που προέρχονται από τις βασικές περιοχές του καφέ- βλέπε Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα και παρουσιάζει οργανωμένα σεμινάρια προσφέροντας μια συνολική εμπειρία. Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε το Ελλάδα Γιορτή γεύσεις είναι ότι εκτός από το coffee εκθετήριο, θα υπάρχει ένα πανέμορφο καφενείο, για να απολαύσετε στα τραπέζια του μεγάλη ποικιλία καφέδων πάντα της Coffeedence, με αποκορύφωμα το tailor made χαρμάνι, « Harmony», που αλέστηκε προς τιμήν του Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις. Στο πρόγραμμα βάλτε και τα coffee δρώμενα, που θα εναλλάσσονται στο stage δίπλα στο καφενείο. Για να πάρετε μια γεύση, θα μάθουμε γιατί το παγωτό αγαπάει τον καφέ και θα ετοιμάσουμε μιξ ποτά με καφέ και παραδοσιακά ελληνικά λικέρ και αποστάγματα από την εταιρεία Roots.

 

Παγωτό με «συστατικά» Ελλάδα Γιορτή Γεύσης

Απαραίτητη must taste στάση στην οικογένεια Βάρσου, για ένα παγωτό έκπληξη, που δημιουργήθηκε προς τιμήν του φεστιβάλ, με έμπνευση τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Το πρωτότυπο παγωτό αποτελεί μια διαφορετική, μοντέρνα προσέγγιση στο αγαπημένο λαδολέμονο. Μια από τις κλασικές ελληνικές γεύσεις, για πρώτη φορά «μεταφράζεται» σε δροσερό παγωτό με μεσογειακά αρώματα λαδιού, ρίγανης και λεμονιού και στόμα γεμάτο, αναπάντεχο και δροσερό. Προσθέστε οπωσδήποτε στην τριήμερη γευστική σας εξερεύνηση την δοκιμή της νέας γλυκιάς και παγωμένης εκδοχής του λαδολέμονου με την υπογραφή της οικογένεια Βάρσου.

 

Λουκουμάδες σε καντίνα

Ένα εντυπωσιακό κλασικό τρίκυκλο foodtruck της Piaggeo, έχει μεταμορφωθεί σε καντίνα και έχει σταθμεύσει στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις για να μας γλυκάνει. Η «ρετουσαρισμένη» καντίνα ανήκει στο γνωστό μαγαζί της Αιόλου Lukumades και στην κουκλίστικη κουζίνα της θα ετοιμάζονται νόστιμοι, αφράτοι και φρέσκοι λουκουμάδες. Σίγουρα θα μας τραβήξει από την μύτη…Επισκεφτείτε την και διαλέξτε ανάμεσα στους κλασικούς λαχταριστούς λουκουμάδες με ελληνικό μέλι ανθέων, ή πάρτε μια καλή γεύση με σοκολάτα πραλίνα. Highlights αποτελούν και οι γεμιστοί με κρέμα μαστίχα ή μπανάνα. Το μενού περιλαμβάνει και παγωτό και θα μπορέσετε να παίξετε με διάφορους συνδυασμούς.

 
Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100