Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014
9, 10 και 11 Μαΐου
Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
αθηνόραμα

Φούρνος Βενέτη

Ο οικοδεσπότης του ψωμιού και των γλυκών στο Φεστιβάλ

Φούρνος Βενέτη

Μετράμε μέρες για την πιο μεγάλη, χαρούμενη και έξυπνη γαστρονομική γιορτή της Αθήνας!
Η πόλη και το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» – δίνουν για τρίτη φορά ραντεβού από την Παρασκευή 9 Μαΐου έως και την Κυριακή 11/5.
Το σημείο συνάντησης όπως και την περσινή άνοιξη θα είναι πάλι ο εμβληματικός χώρος της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Στην καρδιά της πολυεπίπεδης γιορτής, πρωταγωνιστές θα είναι τα ποιοτικά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, η αφρόκρεμα των Ελλήνων μικρών παραγωγών, πολιτιστικά δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εκθέσεις), σεμινάρια γεύσης και φυσικά γαργαλιστικές προτάσεις για φαγητό, γλυκό και καλό παγωτό. Σημαντική για το Φεστιβάλ και τους επισκέπτες θα είναι επίσης και η παρουσία των Φούρνων Βενέτη. Με ηγετική θέση στο χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, οι Φούρνοι Βενέτη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και για τρίτη φορά το Φεστιβάλ. Και αυτή τη φορά θα γεμίσουν την αρένα της γεύσης με απίστευτα ψωμιά, λιμπιστικά γλυκά, και (κερασάκι στην τούρτα) θα στήσουν ένα ζαχαροπλαστείο – παγωτατζίδικο ΒΕΝΕΤΗΣ στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολης.

Από το 1948 που άνοιξε το πρώτο κατάστημα με τον ξυλόφουρνο στη Νέα Ερυθραία, μέχρι σήμερα που η Αθήνα και πολλά άλλα σημεία της Ελλάδας έχουν γεμίσει με τα αγαπημένα καταστήματα της φίρμας, ο Βενέτης βρίσκεται διαρκώς στην πρωτοπορία. Ήταν ο πρώτος που σύστησε στους Αθηναίους τα "μαύρα" ψωμιά της Β. Ευρώπης συνδυάζοντας δημιουργικά την ελληνική παράδοση στο ψωμί με την ευρωπαϊκή αντίληψη και επενδύοντας σοβαρά σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Ήταν επίσης ο πρώτος που επανέφερε τον ξυλόφουρνο σε δράση στα τρία prime καταστήματα «Βενέτης 1948» (N. Ερυθραία, Κηφισιά, Ομόνοια) ενώ εδώ και 4 χρόνια, το concept με τα καταστήματα “Βενέτης Food Halls” έχει εμβληματική παρουσία: καλοστημένοι πολυχώροι γευστικών προτάσεων που συνδυάζουν το design με την κομψότητα και την ζεστασιά με το ψωμί σε πρώτο πλάνο, μαζί με ένα πλήρες καφέ, ζαχαροπλαστείο, ποικιλία σε έτοιμο φαγητό για το σπίτι και κάθε είδους σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, με λίγα λόγια croissanterie, gelateria, patisserie στον ίδιο χώρο με το φούρνο.

Στο Φεστιβάλ, ο Βενέτης προτείνει δύο από τα άπειρα είδη ψωμιού που ξεφουρνίζει, για να συνοδεύσουν τις γευστικές δημιουργίες των καλύτερων ελλήνων σεφ αλλά και όσα πιάτα ετοιμάζονται στα εργαστήρια μαγειρικής, στα σεμινάρια γεύσης ή όπου χρειάζεται ψωμί για να συνοδεύσει κάποια από τις γευσιγνωσίες, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων. Ο αρχιαρτοποιός επέλεξε το λευκό Μοναστηριακό, υπόξινο από το προζύμι και με γεύση που σε στέλνει κατ' ευθείαν στο χωριό και το μαύρο Βυζαντινό, συμπαγές και νόστιμο, με αλεύρι από σιτάρι και σίκαλη. Και τα δύο απαιτούν 48 ώρες "ξεκούραση" της ζύμης για να γίνουν φυσικά ψήνονται στον ξυλόφουρνο και είναι απλώς ακαταμάχητα.

Παράλληλα, αμαρτωλή (και γλυκιά) ιστορία θα είναι το Ζαχαροπλαστείο Βενέτης, στην κεντρική Πλατεία της Τεχνόπολης. Ως απόλυτος οικοδεσπότης της γλύκας, θα προκαλέσει απολαυστικά τους επισκέπτες του Φεστιβάλ με μια ατέλειωτη σειρά από παραδοσιακά γλυκίσματα αλλά και τη νέα πρόταση ζαχαροπλαστικής που κάνει, με την ιταλική υπογραφή CHRISTIANO V. Ταυτόχρονα θα ανοίξει την καλοκαιρινή σεζόν με μια απίστευτη γευστική γκάμα, αριστουργηματικά παγωτά για να απολαύσετε φρουτένιες γεύσεις, παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα και φυσικά παγωτό με stevia. Η παράδοση από την άλλη πλευρά, θα είναι επίσης παρούσα με λαχταριστά σιροπιαστά όπως τα μπακλαβαδάκια, τα κανταΐφια και τα γαλακτομπούρεκα.

Επειδή όμως άλλη χάρη έχει απλά να γεύεσαι και άλλη έχει να δημιουργείς νοστιμιές, o Άρης Γιαννακόπουλος, αρχιαρτοποιός των Φούρνων Βενέτη, θα διδάξει τα μυστικά της μεγάλης τέχνης του ζυμώματος και της ετοιμασίας του ψωμιού στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων «Μαέστρος της παράδοσης». «Εν αρχή ήν το ψωμί» και ο Βενέτης είναι μεγάλος κλειδοφύλακας της αρχετυπικής ουσίας του…

Επισκεφθείτε την σελίδα του Βενέτη στο facebook, πάρτε μέρος στην κλήρωση που διοργανώνει και κερδίστε διπλά εισιτήρια εισόδου στο φεστιβάλ καθώς και εισιτήρια για να παρακολουθήσετε δωρεάν το σεμινάριο "Αλλιώτικα Ψωμιά" από τον Αρχιαρτοποιό Άρη Γιαννακόπουλο.