Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014
9, 10 και 11 Μαΐου
Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
αθηνόραμα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014. Ο απολογισμός.

Ένας επιτυχημένος θεσμός και μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού που φέρνει τον καταναλωτή κοντά στα ποιοτικά δημιουργήματα των Ελλήνων παραγωγών.

Ήταν πράγματι μια μοναδική γιορτή γεύσεων. Οι καλύτεροι μικροί Έλληνες παραγωγοί, μια τεράστια ποικιλία από εξαιρετικές αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και καινοτόμα προϊόντα, ήταν εκεί και πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα γαστρονομικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή διάσημων σεφ, καταξιω­μένων προσωπικοτήτων από το χώρο της γεύσης εντυπωσίασαν τους επισκέπτες. Παράλληλα μια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με αντικείμενο τη γεύση σε συνδυασμό με μουσικά και θεατρικά happenings, πλούτισαν το 3ο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΑΝΟΙΞΗ 2014 που διοργάνωσε το Αθηνόραμα στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων και έδωσαν το μήνυμα ότι υλικός και πνευματικός πολιτισμός αποτελούν μια ενότητα, η ύπαρξη της οποίας είναι κρίσιμη για κάθε κοινωνία.

Σώμα και καρδιά του φεστιβάλ, ήταν 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών παραγωγών της χώρας μας που επιλέχθηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από την πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του www.athinoramaumami.gr. Με δύο λόγια ένας ολόκληρος κόσμος ατόφιων ελληνικών γεύσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού ξεδιπλώθηκε και αναδείχθηκε στην Τεχνόπολη από τις 9 ως τις 11 Μαΐου. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη, καθώς 12.860 Αθηναίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πιο γευστικό τριήμερο της πόλης.

Στο εστιατόριο που στήθηκε γύρω από την εμβληματική υψικάμινο με την συμβολή του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και των μαθητών της σχολής CHEF D’ OEUVRE, τα εδέσματα εστίασαν στο ψαγμένο street food – την πιο ανερχόμενη γευστική τάση του πλανήτη. Παράλληλα, στη μεγάλη πλατεία της Τεχνόπολης, το ζαχαροπλαστείο δια χειρός ΒΕΝΕΤΗ και το cocktail bar με τα πρωτότυπα ελληνικά cocktail της εταιρείας ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ολοκλήρωσαν τις γευστικές απολαύσεις του κοινού.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, ο ίδιος συνωστισμός. 786 Αθηναίοι παρακολούθησαν Μαθήματα Μαγειρικής από διάσημους σεφ και Εργαστήρια Γεύσης από καταξιωμένους γευσιγνώστες, ενώ στην ενότητα Μαέστρος της Παράδοσης, οι αφοσιω­μένοι foodies ειδικεύθηκαν σε πρωτότυπες παραδοσιακές δημιουργίες .

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Το Φεστιβάλ