Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το Φεστιβάλ γεύσεων του αθηνοράματος σας περιμένει 5, 6 & 7 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να γνωρίσετε, να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Μάθε περισσότερα

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014
9, 10 και 11 Μαΐου
Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
αθηνόραμα

Βραβείο Συσκευασίας

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και μια φροντισμένη συσκευασία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία ενός προϊόντος.

Όσοι παραγωγοί το επιθυμούν (και είναι πολλοί όπως προκύπτει από την εμπειρία των προηγούμενων Φεστιβάλ) μπορούν να θέσουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους υπό την κρίση μιας τριμελούς επιτροπής ειδικών (industrial designers).

Δείτε τους νικητές >

Χορηγός Βραβείου Συσκευασίας

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα χορηγεί τα χρυσά βραβεία συσκευασίας της διοργάνωσης «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» με χρηματικό έπαθλο ύψους 1.500€ για κάθε ένα βραβείο, στο πλαίσιο της επιβράβευσης και της ενθάρρυνσης της ποιοτικής παραγωγής και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων, της εξωστρεφούς ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων και της ενθάρρυνσης της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία.

 

Κανονισμός συμμετοχής - Διαδικασία

Α. Όσοι εκθέτες επιθυμούν να συμμετάσχουν με προϊόντα τους στο διαγωνισμό για τα «Βραβεία Συσκευασίας» πρέπει να παραδώσουν στη Γραμματεία του Διαγωνισμού (περίπτερο «αθηνόραμα» στο Κτίριο 1 -Μηχανουργείο) μέχρι δύο το πολύ προϊόντα με διαφορετική συσκευασία και να παραλάβουν τα ανάλογα πιστοποιητικά παράδοσης.

Β. Τα προϊόντα (συσκευασίες) που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα εκτίθενται στις προθήκες του περιπτέρου, στο βαθμό που το επιτρέπει ο διαθέσιμος για το σκοπό αυτό χώρος ή το προϊόν. Τα ευπαθή προϊόντα δεν εκτίθενται και θα φυλάσσονται σε ψυχόμενο θάλαμο.

Γ. Η επιλογή των προς βράβευση συσκευασιών θα γίνει από τριμελή επιτροπή. Τα ονόματα των μελών της επιτροπής και η ιδιότητα τους θα είναι αναρτημένα στο περίπτερο «αθηνόραμα».

Δ. Τα βραβεία θα αναφέρονται σε δύο κατηγορίες συσκευασιών:
- Προϊόντα σε υγρή μορφή (λάδι, αλκοολούχα, λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά κλπ.)
- Προϊόντα σε στερεά ή ημιστερεά μορφή (μαρμελάδες, τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, γλυκά, αρτοποιήματα κλπ.)
Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν δύο (2) βραβεία (ένα χρυσό και ένα αργυρό) και ένας έπαινος.

Ε. Ο τρόπος απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

ΣΗΜ.: Τα προϊόντα που θα παραδοθούν για συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν επιστρέφονται.

 

Κριτική επιτροπή

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΡΟΖΑΛΙΑ
Η Ροζαλία Ιωαννίδου, μετά την αποφοίτησή της από την Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ,συνέχισε τις σπουδές της στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών «Βακαλό». Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε ως καθηγήτρια της Σχολής και δίδαξε σύνθεση επίπλου. Μετεκπαιδεύτηκε στην Knoll International στις Βρυξέλλες και στο γραφείο του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής της Gambrel Ch.Gevers.

Από το 1983 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του Industrial Design και συμμετέχει σε Διεθνείς και Πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκθέσεις. Ταυτόχρονα διοργανώνει ημερίδες, διαλέξεις αλλά και εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει ενώ παράλληλα δημοσιεύει μελέτες και άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει αναλάβει την εκπόνηση προγραμμάτων για λογαριασμό του Ε.Ο.Μ.Ε.Χ, των Μ.Ο.Π ,του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών του Ε.Ι.Ε. Είναι μέλος της SAD,της Διπλαρείου Σχολής και της Επιστημονικής επιτροπής του ΟΕΕΚ.

Διδάσκει από το 1980 (Βακαλό, Δημόσια ΙΕΚ, Ευρωπαϊκά εκπαιδεύτηκα προγράμματα). Υπήρξε αναπληρώτρια διευθύντρια και καθηγήτρια στην Διπλάρειο σχολή. Από το 1998 είναι υπεύθυνη καθηγήτρια B.A και καθηγήτρια του τμήματος Industrial Design του ΑΚΤΟ. Εργάστηκε ως υπεύθυνη/προϊσταμένη της ομάδας σχεδιασμού προϊόντων αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004». Το έργο της η πολυθρόνα ««Ακρίδα» συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή του Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης.

ΜΙΧΑΪΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ο Αριστοτέλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε product design και strategic product development στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε εταιρείες στην Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και Ασία, κυρίως στους τομείς του product/brand development. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της παραγωγής διαφημιστικών ταινιών, κατέχοντας τη θέση του Managing Director /Executive Producer της Nomint, θεμελιώνοντας ένα από τα ποιο αναγνωρισμένα και διεθνώς πολυβραβευμένα motion design studios της Ευρώπης.Από το 2013 έχει ιδρύσει την TROUT, το δικο του creative hub συνεχίζοντας την δραστηριότητα του στο motion design.

Παράλληλα, είναι συνιδρυτής της έκθεσης Design “Crisis is a Greek word” και διδάσκει Industrial Design στον ΑΚΤΟ. Τον υπόλοιπο χρόνο του τον κατανέμει μεταξύ τοξοβολίας, αναπαλαίωσης ποδηλάτων και συλλέγοντας lego.

ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Σκουρογιάννης σπούδασε Industrial Product Design, Interior Architecture, Visual Communications και Σκηνογραφία στην Αθήνα και το Μιλάνο. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1985 στον τομέα του Design Consultancy για πλήθος εταιριών και οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ υπήρξε από τους βασικούς εξωτερικούς μελετητικούς συνεργάτες της οργανωτικής επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004.

Στην συνεχή προσπάθειά του για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του ευρύτερου χώρου του design και τη δυναμική αξιοποίησή του επιμελήθηκε πολλές εκθέσεις και συνεδριακές διοργανώσεις, συμμετείχε σε ειδικές επιτροπές και οργάνωσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επίσης υπήρξε εκδότης του βραβευμένου διεθνούς περιοδικού “Multidisciplinary NTIZAIN”. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τη δουλειά του, η οποία έχει δημοσιευθεί επανειλημμένα στον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Από το 1993 δημιούργησε και διευθύνει το τμήμα Industrial-Product Design (BA Hon’s) στον ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University (UK).

 
Βραβείο Συσκευασίας